ארוחה טובה ומפנקת זו ארוחה עם יין
טוב. היין משדרג את הטעמים פלאים, אבל- חשוב להתאים את היין לאוכל. ההתאמה יכולה
להיות החל מבישול עם היין איתו אוכלים את הארוחה ועד לניגוד טעמים מוחלט שיגרום
לכך שהיין ידגיש את טעמי האוכל והאוכל את טעמי היין.
שימו לב- יין לא איכותי לא ישדרג ארוחה
"רגילה". אופן הכנת יין טוב דומה לאופן הכנת ארוחה טובה- כמו שכדי להכין
אוכל טוב צריך להשתמש בחומרי גלם איכותיים, כך גם בתהליך הכנת היין. יש חשיבות
גדולה מאוד ליקב, לאיכות וזמן התסיסה, למטעי גידול הענבים ובכלל- להקפדה על ייצור
היין. אולי תופתעו לגלות, אבל במקרים רבים לא מדובר על יינות יקרים בלבד.
כשבוחרים את היין שילווה את הארוחה
צריך להקפיד שהוא לא ישתלט על האוכל ולהפך אבל גם שהטעמים והמרקמים לא יתנגשו זה
בזה אלא שהשילוב יהיה מושלם. למשל- אם אוכלים אוכל כבד ושותים יין קל, האוכל משתלט
על היין בקלות והטעמים ילכו לאיבוד. עם אוכל כבד שותים יין כבד- עם ארוחה בשרית
הכוללת סטיקים היין המלווה המושלם יהיה גרנד מלבק רוטשילד פלחאס דה לוס אנדס.
כמובן שנתון זה נכון גם בכיוון ההפוך, ויחד עם ארוחה קלה מומלץ לשתות יין קליל שלא
ישתלט על האוכל, כמו למשל רוזה רוטשילד לה לוריה.
מה ההבדל בין יין כבד ליין קל? משך זמן
היישון שלו בחביות העץ. ככל שהוא יושן זמן מועט יותר כך הוא רענן וקל יותר וככל
שיושן זמן ממושך כך הוא כבד יותר.
מלבד כובד היין מומלץ להתייחס למאפייני
הטעם לפי סוג הטיבול, הריח ואזור הגידול של הענבים. את כל הפרטים האלו ניתן למצוא
על גבי התווית האחורית של הבקבוק.
כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל וישנם
מאכלים רבים שהיין שילווה אותם בצורה המושלמת יהיה דווקא יין עם טעם מנוגד לטעם
המנה. למשל, ארוחה עם טעמים מרים תתאים ליין מתוק, כמו פורטו קורדוברו רובי פיין
(ספרד) ולארוחה מתוקה (שאינה קינוח) יתאים יין חמוץ, כמו גוז ביי ס. בלאן (ניו
זילנד).
אם תתאימו את היין נכון לארוחה אתם
עשויים לגלות שהשלם חד משמעית גדול מסכום חלקיו.
בתאבון!


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה