כשעומדים בחנות מול מבחר עצום של
בקבוקי יין אנחנו משקיעים זמן וחשיבה בבחירת הבקבוק הנכון והמתאים. אבל למעשה
בחירת היין היא לא היחידה שתשפיע על ההנאה משתייתו ולהבדיל מפתיחת בקבוק מיץ או
קולה שניתן לשתות ישירות מהבקבוק מבלי להרגיש בהבדל, עם יין ההבדל הוא גדול אפילו
בין סוגי הכוסות השונים. ולכוס שנבחרה יש משקל משמעותי בחוויה. את עובדה זו הבינו
מומחים רק במאה ב-20! צורת, סוג ומבנה הכוס משפיעים על ריכוז הארומות והטעמים של
היין וכן על האופן בו המשקה יגיע לפה שלנו. אולי לחלקכם זה נשמע חסר חשיבות, אבל
על הלשון שלנו יש חיישני טעם שמבחינתם החשיבות רבה מאוד!
אם אתם מגדירים את עצמכם
כ"מתחילים" בעולם היין, ההמלצה שלנו לא להשתגע עם קניית הכוסות. בהתחלה
ניתן להסתפק מסוג כוס יין אחת ליין לבן וליין אדום- כוס בעלת קערה רחבה על מנת
לאפשר ליין לנשום וכן שתהיה יכולת לסחרר אותו ופה צר שירכז את ארומות היין. כשמפתח
הכוס צר וקבעת הכוס רחבה היין מגיע למרכז הלשון, דבר שמבטא מצויין את טעמם של סוגי
יין אלו. למתקדמים, או אלו שאוהבים את טעמי הפירות החזק או את החומציות הגבוהה,
מומלץ להצטייד גם בכוס עם קערה רחבה ומפתח רחב. בכוסות אלו היין "נוחת"
בקצה הלשון- אזור בו טעמי הפירות מודגשים יותר. בנוסף לכוסות אלו רצוי להצטייד
במספר כוסות "חלילים"- כוס צרה וארוכה המיועדת ליינות מבעבעים. כשהכוס
צרה לכל אורכה הארומות והגזים נשמרים טוב יותר.
למקצועניים היינו ממליצים לקנות סוג
כוס אחד ליין לבן וסוג אחר ליין אדום. ליין אדום- כוס רחבה בעלת מפתח צר וליין
לבן- כוס מעט צרה יותר אך עם מפתח רחב יותר.
את כוסות היין אין למלא עד סופן אלא
להשאיר ליין מקום לנשום ולהיפתח. כשהיינות "נכלאים" בבקבוקים אין להם
מרווח נשימה ורק כאשר נפתחים בכוס כלל הארומות והטעמים נפתחים ומודגשים. כמובן
שלכל יין תכונות שונות ויש כאלו שדורשים יותר זמן בכוס לפני השתייה ואחרים אינם
זקוקים לאוורור כלל (יותר מכך- זה יכול לעשות להם רק רע).
חשוב לציין שמעבר לסוג וצורת הכוס חשוב
להקפיד על ניקיון יסודי של הכוסות ונטולי ריחות אשר "ידביקו" את היין.
והטיפ האחרון, אבל הכי הכי חשוב- שיהיה
בכיף!



אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה