יום רביעי, 6 באפריל 2016

התנאים האידיאלים לשמירה על יין

יין הוא משקה רגיש מאוד ולצורת אכסונו, התאורה, הלחות והטמפרטורה יש משמעות גדולה על טיבו. אז איך שומרים על היין?
את היינות מומלץ מאוד לשמור בשכיבה, בטמפרטורה קבועה ובאזור בו התאורה לא משתנה לעיתים תכופות. הטמפרטורה המומלצת לרוב היינות היא כ-15 מעלות צלזיוס. טמפרטורה גבוהה מידי עלולה לבשל וליישן את היין ואילו טמפרטורה נמוכה מידי עלולה לשנות את המבנה המולקולרי שלו.


אם אין לכם מקרר המיועד ליינות, המקום הבא המומלץ לשמירתם הוא מרתף. האופציה הבאה המומלצת היא לשמור את היינות לתקופה קצרה בלבד אך בתנאים טובים. למשל- בארון סגור וחשוך שאינו נפתח לעיתים קרובות, מתחת למיטה, במזווה או מתחת למדרגות. כמובן להרחיק את הבקבוק ממכשירים חשמליים שעשויים לחמם את האזור.
ההמלצה הגדולה ביותר היא פשוט לקנות יין לפי צריכה ולא "כדי שיהיה".  


ומה עושים אם פתחנו בקבוק אך לא סיימנו?
סוגרים עם פקק השעם ושומרים במקרר. אך יש לקחת בחשבון שרצוי לסיים את הבקבוק יום לאחר הפתיחה ולא מעבר לזה. שבוע ימים לאחר שהיין נפתח יהיה לו טעם שונה לחלוטין מאשר ביום פתיחתו. במידה ויש ברשותכם פקק ואקום היין יוכל להישמר במקרר גם יומיים לאחר הפתיחה. הקפידו לאכסן את היין במקרר נטול ריחות חזקים של אוכל, הריחות חודרים ליין.
שימו לב- לאחר הפתיחה יש לאכסן גם יין אדום במקרר! כמובן שיש להוציא אותו כחצי שעה לפני ההגשה.
היין משתבח עם השנים? זה לא תמיד נכון. לפעמים אפילו שגוי לחלוטין. הזמן המומלץ ביותר לשתיית היין הוא עד כשנתיים ביום הבציר. והרי עדיף יין טוב וחדש על יין ישן ומקולקל, נכון?


הידעת?

רצוי לשמור על בקבוק היין בשכיבה על מנת לשמור על רטיבות מתמדת של פקק השעם. כשהפקק יבש לאורך תקופה ארוכה הוא מאבד מהאלסטיות שלו, מתכווץ, מאבד מיעילותו ולמעשה רק נראה סגור. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה